Curriculum Vitae

2022

Zwarte Cross – Vaak bu-j te bang (De CoProducent voor Pathé en Videoland).  Documentaire over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is.

Als de bom valt (VPRO), Documentaire waarin journalist Danny Ghosen afreist naar Irak en daar spreekt met nabestaanden en slachtoffers van bombardementen van de internationale coalitie op IS-wapendepots in Hawija en Mosul. Het zijn schrijnende getuigenissen. Welke prijs hebben de inwoners van Irak betaald voor de bevrijding van hun land? En hoe proberen zij hun leven weer op te pakken

2021

Sander en de Kloof (CCCP TV voor VPRO),  1 deel van de docu serie waarin Sander Schimmelpenninck de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land aan de kaak stelt.

How to be Young (Human Factor TV voor KRO-NCRV),  5 delige serie waarin Margriet van der Linden de vaak schokkende en ontroerende leefwereld van Europese jongeren schetst

Danny in Arabistan – aflevering Sudan (CCCP TV voor NTR),   1 deel van de docuserie waarin Danny Ghosen door de Arabische wereld trekt.

JB’s Paradise – Het Uur van de Wolf (De CoProducent), inhoudelijke montagebegeleiding en eindmontage van de documentaire van Bram van Splunteren over gitarist en multi-talent JB Meijers.

Propaganda (CCCP TV voor KRO-NCRV), laatste 3 delen van journalistiek programma Propaganda waarin een team van jonge onderzoeksjournalisten op zoek gaat naar mis- en desinformatie, naar facts en alternative facts, naar hoaxes en fake news.

2020

Ondersteboven van Afrika (De Haaien voor BNNVARA),  8 delige docuserie waarin Waldemar Torenstra op de motor van Kaapstad naar Cairo rijdt, op zoek naar de kracht en de schoonheid van de inwoners van al die verschillende Afrikaanse landen.

VPRO Cinema Pubquiz 2020, visuele presentaties en instarts voor de pubquiz van VPRO Cinema, waaronder een synchrone presentatie over 3 verschillende schermen in Pakhuis de Zwijger.

De Lokroep (BNNVARA), 3 x 50 min docuserie over de geschiedenis van de Jihad in Nederland, gepresenteerd door Sinan Can. 
√ Genomineerd voor De Tegel – Achtergrond – 2020

 

2019

How to be a man (HUMAN FACTOR voor KRONCRV), 1 aflevering van de 6 delige serie met Margriet van der Linden over hoe het is om man te zijn, wereldwijd.

Zembla – afl. Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds (BNNVARA), Zembla aflevering waarin te zien is hoe het WWF geboortebeperking en sterilisatie in gebieden rondom wildparken stimuleert. 
√ Genomineerd voor De Tegel – Buitenland – 2019

Strijd tegen de File (IDTV voor AVROTROS), 4 delige serie over hoe er in Nederland wordt aangekeken tegen het verschijnsel file en wat er allemaal te bedenken is om die op te lossen.

 

2018

Planeet Nigeria (De Haaien voor BNNVARA), 6 delige serie waarin de uit Nigeria afkomstige presentator laat zien dat Nigeria een land is met veerkrachtige mensen die altijd hoop houden. (Uitgezonden in 2019)

Danny in de Buitenwijken (CCCP voor NTR), 6 delige serie waarin Danny Ghosen het leven in de buitenwijken van diverse Europese steden onderzoekt.

De Verloren Kinderen van het Kalifaat (BNNVARA), documentaire waarin Sinan Can samen met een vader van een syriëganger op zoek gaat naar zijn kleinkinderen.

 

2017

In het spoor van IS (BNNVARA), 2 delige serie over de opkomst en ondergang van Islamitishe Staat (IS), gepresenteerd door Sinan Can.
√ Genomineerd voor de Zilveren Nipkovschijf 2018

VPRO Cinema Pubquiz (VPRO), visuele presentaties en instarts voor de filmquiz van VPRO Cinema, waaronder een synchrone presentatie over 3 verschillende schermen in Pakhuis de Zwijger.

How to be gay (HUMAN FACTOR voor KRO NCRV), 6 delige serie met Margriet van der Linden over hoe het is om gay te zijn, wereldwijd. (uitgezonden in 2018)

Danny zoekt Stemmers (CCCP TV voor NTR), 6-delige mini serie in het kader van de landelijke verkiezingen

De Toverbal (Firefly Film), Portret over het theatergezelschap De Toverbal wat draait op de unieke kracht van mensen die in de maatschappij veelal als lichamelijk of verstandelijk beperkten worden bestempeld.

Onzichtbaar Nederland MeetUps (VPRO), visuele presentaties en instarts voor de MeetUps voor dit programma, waaronder een synchrone presentatie over 7 verschillende schermen in Pakhuis de Zwijger.

 

2016

Danny in Arabistan (CCCP TV voor NTR), 6 delige serie die een kant van de moslimwereld laat zien die meestal verloren gaat in de negatieve westerse berichtgeving. De serie is inmiddels ook verkocht aan BRT.

Onzichtbaar Nederland (VPRO), ik heb drie 3d animaties gemaakt voor deze serie over het Nederlandse landschap, waarin de sporen uit het verleden weer tot leven worden gewekt.
√ De animatie ‘Blow-out, ’t Haantje’ heeft de Infographics Jaarprijs 2017 gewonnen.

Denktank (HUMAN), serie waarin filosoof Stine Jensen met een aantal jongeren op stap gaat om hen mee te laten denken over de toekomst van Nederland.

3d animatie, 3d animatie over een roei-innovatie. Omdat ik ook wel eens in 3d wilde kunnen werken.

Biografie in Beeld, films voor de stichting Biografie in Beeld, die bijvoorbeeld tienermoeders en dak- en thuislozen helpt hun kansen en zelfredzaamheid in de maatschappij te vergroten, door middel van trainingen en het filmen van hun biografie.

 

2015

Maar Ik Stop Niet (Dikpaksneeuw producties / Interakt), pilot voor en aanzet tot een documentaire over mensen die doorwerken na hun 70ste. Onderdeel van de Workshop Make Your Docu Pilot van DDG/NBF.

Brainwash On Tour (HUMAN), pilot voor jongerenprogramma (werktitel, later: Denktank).

Stolt Safety films (Maison de la Production), corporate films voor Stolt Nielson

Now Future, Dutch Design Week (VPRO), verzorging van inhoud en vormgeving van 360º projectie

De Volmaakte Mens (HUMAN/VPRO), serie wetenschappelijk-filosofisch programma’s, met Bas Heijne

iFlat (John Schleipen), locatie theater met interactieve video-installatie. Co-writing script, animatie-montage, technische realisatie en live regie.
√ Best gewaardeerde act op Schemerstad festival, Leiden. 

 

2014

Het Voordeel van de Twijfel (Borgerhoff-Lamberigts TV), aflevering voor Vlaamse serie, door Bram van Splunteren.

Now Future, Dutch Design Week (VPRO), verzorging van inhoud en vormgeving van 3d projectie.

diverse korte projecten: gastcolleges Hogeschool Amsterdam, Mijn Restaurant (IDTV), NanoDiiode (StudioHB), BiografieInBeeld, EPK Gluckauf (Bind), voor- en najaarspresentatie (VPRO), U Kunt Nog Stemmen – het concert (Beeld BV)

G8 Dus ik ben (HUMAN), serie van 3 thema-uitzendingen van Dus ik ben, met Stine Jensen

NS Module films (Bind), nogmaals 2 interne films voor NS voor conducteurs en machinisten.

 

2013

Nederland van Boven, Seizoen 2 (VPRO), 10 delige serie over Nederland(ers), gezien vanuit de lucht

De Keuken van Johannes (Bianca Tan), crowdfunding documentaire over culinair recensent. in premiere gegaan op Film by the Sea festival in Vlissingen

NS Module films (Stetz), 3 interne films voor NS voor conducteurs en machinisten.

 

2012

Altijd Al Anders (Tolerance United), webdocumentaire over homofiele ouderen.

Tussen Bitch en Bambi. Documentaire voor Doc3 (VPRO) van Bram van Splunteren.

Higgs – Naar het hart van de verbeelding (Viewpoint Productions/Human), nieuwe versie van de documentaire naar aanleiding van de vondst van het Higgs deeltje

Stichting ShootLab en StreetLive TV, Stad van de toekomst (VPRO) en StreetLive Zwijndrecht

Classic Albums, aflevering Caro Emerald, (VPRO). 50 minuten over een album klassieker

Nederland van Boven, (VPRO). 10 delige serie over Nederland(ers), gezien vanuit de lucht

 

2011

Café de Liefde, seizoen 4 (VPRO). Programma over de stand van de liefde, door Bram van Splunteren.

Facing Animals (Jan van IJken). Film over de complexe en vaak bizarre relatie tussen mens en dier. (offline montage)

 

2010

Dwars door de Diaspora (CCCP Rotterdam voor Joodse Omroep). Programma over joodse jongeren die op zoek gaan naar hun wortels gedurende een reis van Amsterdam naar Jeruzalem.

Café de Liefde, seizoen 3 (VPRO). Programma over de stand van de liefde, door Bram van Splunteren.

diverse (meest kleine) projecten voor Oxfam Novib, LLiNK, VPRO, Lea Zuijderhoudt (Zeeuws Museum, over Blackfoot indianen), Jan van IJken (fotograaf, offline voor debuutfilms Facing Animals), John Schleipen; verder advisering bij diverse documentaires.

 

2009

Goudzoekers (VPRO), Programma over hoe de grote economie werkt voor de kleine man.

IDFA trailer 2009 (Oxfam Novib)

Lastig (Stichting Shoot), project over Licht Verstandelijk Beperkte mensen.

Café de Liefde, seizoen 2 (VPRO). Programma over de stand van de liefde, door Bram van Splunteren.

Dames van Oranje (Tuvalu Media voor NCRV), serie over de aangetrouwde prinsessen van het Koninklijk Huis, met een kritischer inslag dan andere royalty programma’s.

StreetLive (Stichting Shoot), projecten met en door jongeren voor gemeenten en jongerenwerkers. Betreft gemeenten Zoetermeer, Zaanstad, Gouda en Oosterhout.

 

2008

Niet Gelukkig, Geld Terug (RVU), pilot en diverse items voor een serie over de diverse cursussen en workshops die mensen kunnen volgen in hun zoektocht naar geluk.

IDFA trailer voor Oxfam Novib. Trailer voor vertoning tijdens International Documentary Festival Amsterdam over de films die OxfamNovib heeft geselecteerd. Inclusief vormgeving. Daarnaast nog wat andere projecten voor hen.

Aanpakken en Wegwezen (LLiNK), Nog een aantal afleveringen uit de serie over Nederlanders die in Nederland alles opgeven om een ontwikkelingsproject op te zetten. Daarnaast nog wat kleine projectjes voor ledenwerf actie van LLiNK

Café de Liefde (VPRO), 8 delige serie over de stand van de liefde, door Bram van Splunteren.

LLiNK In Natura (Llink), seizoen 2, een serie over de natuurbeleving van de Terschellingers

Mood-video’s voor Grolsch International

 

2002 t/m 2007 start als freelancer

Aanpakken en Wegwezen (LLiNK), een aantal delen uit de serie over Nederlanders die in Nederland alles opgeven om een ontwikkelingsproject op te zetten.

Return to Sender (LLiNK), eerste serie over een project van Katja Schuurman om een eerlijkere handel op te zetten voor mensen in ontwikkelingslanden. 8 x 40 minuten

LLiNK in Natura, 13 delige serie (deels docusoap) over natuur in Nederland. 25 min per aflevering.

Tuvalu Media, Pilot (40 minuten) voor een programma voor Talpa. Inhoud geheim. 45 minuten.

Een leven lang leren, serie voor ETV, in opdracht van Danzón Productions. 5 x 8 min. Tevens vormgeving Leader.

Op zoek naar het Zesde Zintuig, Aflevering 1 van de (eerste) populaire serie van de KRO, waarin diverse mediums strijden om wie het beste zijn gave kan benutten. 50 minuten

Stichting Shoot, project over jongeren Uden, waar enkele jaren geleden een islamitische basisschool in brand werd gestoken een paar jongeren, waarop de landelijke pers alle jongeren van Uden als racistisch bestempelde. 45 minuten

The History Channel, 5 Interstitials voor de Spaanstalige afdeling van The History Channel (New York, USA), geproduceerd door Danzón Productions in Utrecht. 5 x 1 minuut

Club van 100. Bijna alle items voor seizoen 2006-2007, RVU

De Stadsdokter voormontage van alle items van seizoen 4 (bij Postmen; IDTV voor EO)

Rudi Carrell (Palazzina voor Max) Documentaire over Rudi Carrell, 50 min.

Le Rêve/De Droom (RVU). Eindmontage van 6 delige serie over Nederlanders die een camping in Frankrijk beginnen. 6 x 24 minuten.

Nationale Postcode Loterij (Palazzina) aflevering Peru. 24 minuten

Ministers op de Werkvloer (Networks Unlimited voor RVU),2,5 van de 8 afleveringen van 24 minuten waarin ministers werkplekkenbezoeken die onder hun ministerie vallen.

Eilanders (Palazzina voor EO) helft van alle items ensamenstellingen. 16 afleveringen docu-soap over Schiermonnikoog.. 24 minper aflevering.

Club van 100 (RVU) diverse items in dit magazine: montage.

Artsen Zonder Grenzen, vele webfilms over projecten in Burundi, Angola, DRC, etc. Allen ca. 2 min.

2 Vandaag (AVRO), items over de dood van de paus.

Kruispunt (KRO/RKK), aflevering van 35 min over man zonder armen John Foppe.

Werken aan Zee (RVU) diverse afleveringen van 24 min: montage, vormgeving en mede-samenstelling.

Shell Renewables eindejaars film, excom, etc voor Shell Renewables (=Solar, Hydrogen en Wind)

Nationale Klimaat Enquete filmpjes voor de thema-avond van Net5 over de klimaatverandering in de wereld en met name in Nederland. Voor Viverra Films/Manfred van Eijk.

NachtLand (RVU) diverse afleveringen van 24 min: montage, vormgeving en mede-samenstelling

Artsen Zonder Grenzen, voorlichtingsfilm voor scholen voor de campagne ‘Oorlog Went’, 15 min. Samenstelling en montage.

Werken aan Werk (Gerard d’Olivat voor RVU), zomer 2004, 2 afleveringen van 24 min

KAAP (RVU), 3 afleveringen van 24 min.. Afleveringen “Angolese Jongeren”, “Veteranen” en “Steigertheater”.

Artsen Zonder Grenzen, ca 20 filmpjes van 3 minuten voor de campagne ‘Oorlog Went’.

Nieuw Economisch Peil (RVU&TELEAC), 7 afleveringen van 25 min AVID offline (en online van meer afleveringen) O.a.: “Vet Cool”, “Proosten op de Toekomst”, “De nieuwe Republiek”; “Patat Oorlog”; “Hier Geen Kinderarbeid” en “De laatste Druppel”.

Passie voor de Hermitage (Aliona van der Horst) volledige afwerking op SMOKE.

Eindspel, documentaire van Vuk Janic (NPS), laatste fase (9 dagen) van de offline en de online. 50 min.

Videoclip voor Danzón Productions/Jorge Alcocer, op SMOKE

Videoclip Kevin’s Crew, offline op AVID, Online op SMOKE,

div. Online werkzaamheden, op AVID, SMOKE en 3 machinemontage. O.a. voor Zeppers Film (Jos de Putter e.a.), Ryninks Film (Karin Junger), RVU/TELEAC, ViewPoint, SONY (Acda&DeMunnik), ScarabeeFilm, Pieter Van Huystee Film&TV, etc.

 

1998 t/m 2002

Editor bij Editpoint Postproduction Facilities, werk: 2- en 3-machine montage, AVID-montage en ondersteuning, Discreet Logic SMOKE finishing, machine beheer, tape-operating, netwerkbeheer. Ervaring met: AVID MC en AVID Xpress, Media 100, SMOKE, Photoshop, Illustrator, MediaCleanerPro, Sony BVE2000, DELTA, e.v.a. Vele producties voorvoornamelijk vrije producenten als Pieter van Huystee, Zeppers Film, Allegri Film en anderen en omroepen als VPRO, NPS, RVU, IKON, NIK, AVRO e.a.

2- en 3-machine montage bij AT5 / OBA (Amsterdam’s publiek-private zender). Montage van diverse documentaire programma’s (o.a. ‘Lastige Vragen’ van Wim van Dam), reportages en nieuwsitems op verschillende 2- en 3- machine sets.

De Gevangenen van Buñuel, montagevoorbereiding en -afwerking (op Lightworks) van een documentaire van Ramon Gieling; montage: Berenieke Rozgogni, ©Pieter van Huystee Film & TV 2000, DOCU, 35mm, kleur, 73′.

Achter Gesloten Ogen, offline (op Adobe Premiere) van een documentaire van Duco Tellegen, over oorlogskinderen, ©Hungry EyeFeatures 2000, 16 mm kleur.

Sweet Cécile, montagevoorbereiding en -afwerking (op Lightworks) van een documentaire van Jet Homoet; montage: Daniël Daniël, ©Pieter vanHuystee Film & TV 1999, DOCU, 16mm, kleur, 80′.

Woat et Aule Es, (Duco Tellegen voor EO) voormontage (op Edit) van een documentaire over mennonieten-gemeenschap in Bolivia, ©ShootingStar/Produco 1998, DOCU, 16mm, kleur, 52’00”.

…en nog vele kleine klusjes

 

1984 t/m 1998 opleidingen

’93-’98 Audiovisuele Media, faculteit Kunst, Media & Technologie; Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) te Hilversum; Stage bij Fast Forward (IKON-JeugdTV) redacteur/verslaggever; afstudeerrichtingen: regie en montage.

’90-’93 Industrieel Ontwerpen, propedeuse en een beetje meer, Technische Universiteit Delft.

’84-’90 VWO, Pieter Groen College te Katwijk.